logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
24 mrt
2018
VLEKzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

VLEK is een bijzonder gedreven en eigenwijs collectief van musici met hun wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rockmuziek. Met gezamenlijk meer dan 150 jaar podiumervaring staan de heren garant voor een muzikale live-belevenis die zijn weerga niet kent! VLEK is ontstaan in 2009 en speelde ondertussen op vele podia en festivals.

De groep heeft twee cd’s uitgebracht: ‘Speck’ uit 2012 en ‘Smoking Gun’ uit 2015. Ondertussen is er weer genoeg nieuwe muziek voor een volgende.
Alle bandleden componeren muziek voor VLEK. Met hun nieuwe repertoire hebben ze wederom verrassende muziek uit de hoge hoed getoverd: stuwende dance-beats, vuige rock-riffs, pakkende melodieën, Afrikaanse grooves, en filmische vergezichten.

Bezetting:

Jeroen Doomernik - trompet

Hans Sparla - trombone

Edward Capel - alt- en sopraansax, altklarinet

Jacq Palinckx - elektrische gitaar

Bert Palinckx - contrabas

Pascal Vermeer - drums

Bart van Dongen - keyboards, synthesizer

 
lees meer


zaterdag
7 apr
2018
Blue Lines Trio feat. Mars Williamszaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro


Het Blue Lines Trio werd in 2012 geformeerd door Raoul van der Weide en brengt drie generaties van improvisatoren bijeen. In een onnavolgbare mix van stuiterende swing, verkennende impro, nomadische akkoorden en oprechte lyriek blijft het trio onverminderd op zoek naar nieuwe mogelijkheden van samenspel. Het is geen traditioneel pianotrio, maar een echt trio.  Speciale gast is dit keer saxofonist Mars Williams.


Mars Williams, vanwege zijn energieke stijl ooit omschreven als een ‘flame-throwing multireedist’ (Downbeat), is een ruimdenkende saxofonist die moeiteloos schakelt tussen avant-jazz, funk, hiphop en rock.


Bezetting:

Mars Williams
- saxofoon
Michiel Scheen - piano
Raoul van der Weide - bas, kraakdoos, geluidsobjecten
George Hadow - drums

 
lees meer


zaterdag
14 apr
2018
Meinrad Kneer Quintetzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro


Vorig jaar overrompelde hij het publiek in PlusEtage met zijn Phosphoros Ensemble. Dit jaar geeft Meinrad Kneer acte de présence met zijn kwintet, bestaande uit Berlijnse jazzmusici en improvisatoren. Kneers muziek, beïnvloed door verschillende muzikale stijlen zoals jazz, rock, hedendaagse muziek en vrije improvisatie, geeft deze groep vleugels en creëert nieuwe snijvlakken van onverwacht samenspel en krachtige improvisaties.

In 2015 bracht het kwintet hun debuut ‘Oneirology’ uit op het bekende Duitse label JazzHausMusik.
Livemuziek uit Berlijn: ‘schitterend, krachtig, animaal’ (Martin Laurentius, Jazz Thing).

Bezetting:

Sebastian Piskorz - trompet
Peter Van Huffel - altsaxofoon
Gerhard Gschlössl - trombone
Meinrad Kneer - bas, compositie
Andreas Pichler - drums

 
lees meer


woensdag
2 mei
2018
Congo: Het rijkste land ter wereld

Een lezing door journalist Peter Verlinden.zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs 2,50 euro
organisatie: Cultureel Centrum Baarle

‘CONGO: HET RIJKSTE LAND TER WERELD’, over de onmetelijke ondergrondse en ook bovengrondse rijkdommen van Congo, maar ook oorlog van de afgelopen ruim twintig jaar in en om (Oost-)Congo, de oorzaken, de gevolgen, vanuit het perspectief van de verschillende betrokken groepen (mijnbouwers, rebellen, leger, overheidsambtenaren, vluchtelingen, bevolking). Het verwante boek ‘Het goud van Congo’ verscheen eerder bij Houtekiet, Antwerpen-Brussel.

Deze lezing wordt telkens weer aangepast aan de jongste actualiteit uit de regio, de aanslepende politieke crisis, de onderdrukking van de vrije stemmen, de economische rampspoed, de rol van de buitenlandse mogendheden bij dit alles (onder meer China, maar ook Europa/België), enz.

 
lees meer


zaterdag
19 mei
2018
De Raad van Toezichtzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro


De Raad Van Toezicht
 beleefde zijn doorbraak in 2016  met concerten op Jazz In Duketown, Jazz International Rotterdam en North Sea Jazz.  Onlangs is hun debuut-album " De Raad "verschenen.

De Raad van Toezicht  is een 12-koppig powerhouse! Een speelse maar supersolide groep met een unieke line -up: een dubbele ritmesectie (2x drums, 2x bas, 2x gitaar, 2x Keys) en een blazerssectie versterkt met viool. De energie van De Raad van Toezicht is erg aanstekelijk. De muzikale invloeden  lopen uiteen van knallende rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs western-muziek. Echter jazz en funk zijn de basis-ingrediënten waar De Raad zijn spontaniteit en sterke groove vandaan haalt.

Bezetting:
Joel Botma
Trompet
Frank van Hassel 
Alt sax
Sam Thomas
Trombone
Mirco Wessolly
Viool
Jasper Mellema 
Keys
Phillipp Frenzel
Keys
Dung Hoang
Gitaar
Phillipp Ullrich
Gitaar
Daan Lever
Bas
Teun Creemers
Bas
Janik Hüsch
Drums/percussie
Bouke Hofma
Drums/percussie.

 
lees meer


zaterdag
9 jun
2018
Film: La Regle du Jeuregie: Jean Renoir, 1939, 110 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

La Règle du Jeu uit 1939 is gemaakt door Jean Renoir, de zoon van de vermaarde schilder Auguste. Een jachtpartijtje in het buitenhuis van een edelman loopt uit op een wirwar van liefdesintriges tussen de gasten, terwijl ook het personeel zich uitleeft. La Règle du Jeu is een vlijmscherpe satire op de decadentie en het morele verval van de hogere Franse klassen. Zo scherp, dat de film in Frankrijk aanvankelijk verboden werd.
 
lees meer


zaterdag
30 jun
2018
Hermine Deurloo Kwartetzaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Na haar studie saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam leerde Hermine Deurloo zichzelf de chromatische mondharmonica te bespelen. Geïnspireerd door Toots Thielemans ontwikkelde ze een intiem en lyrisch geluid.Deurloo speelde inmiddels met bekende musici als Jesse van Ruller, Tony Overwater, Han Bennink, Denise Jannah, Lilian Vieira, Al Jarreau, het Willem Breuker Kollektief en het Metropole Orkest.

Duidelijk is dat Deurloo nog een dimensie toevoegt aan het briljante spel van de onsterfelijke ‘Toots’: complexe ritmes, zacht schurende dissonanten en aandacht voor actuele muzikale stromingen. Het wachten is op een internationale doorbraak van deze unieke mondharmonicaspeelster.

Hermine Deurloo - chromatische mondharmonica/Rembrandt Frerichs - piano/Jörg Brinkmann - cello/Joost Lijbaart - drums

 
lees meer