logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zondag
25 feb
2024
Matinee: Bridget van Zundert


Deze activiteit vervalt wegens tijdelijke sluiting CCB.
 
lees meer


zaterdag
9 mrt
2024
Avondconcert: LEMADI Trio i.s.m. A New Wave Of Jazz


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Binnen de unieke bezetting van LEMADI krijgt ieder instrument en iedere muzikant de ruimte om te excelleren. Het resultaat is een prachtige melange van (free) jazz, improvisatie en avant-garde dankzij een ingetogen, abstract spel van communicatie, actie/reactie en minimalisme.

Het onlangs verschenen album Tryptophan Suite bevat de allereerste noten die dit nieuwe trio samen speelde, een muzikale dialoog van de eerste ontmoeting van de drie musici.

José Lencastre (PT) - alto saxofoon, Dirk Serries (B) - archtop gitaar, Martina Verhoeven (B) - elektrische piano

 
lees meer


zaterdag
16 mrt
2024
Film: Walkabout


Regie: Nicolas Roeg, 1971, 100 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Na de zelfmoord van hun vader blijven twee kinderen alleen achter in de wildernis. Ze hebben geen idee hoe te overleven, maar worden gered door een vriendelijke, jonge aboriginal.

Met weinig woorden, een beperkt aantal personages en een eenvoudig verhaal toont regisseur Roeg in dit visuele, poëtische wondertje de discrepantie tussen de westerse, stedelijke civilisatie en de levenswijze van de aboriginals in het Australische binnenland. Prima spel van de jonge acteurs.
 
lees meer


zaterdag
23 mrt
2024
Avondconcert: Maison Moderne


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Van november 2022 tot en met februari 2023 was Sterven Kamperman als “artist in residence” in het Van Doesburghuis in Meudon bij Parijs. Dat bleek een inspirerende plek te zijn, want hij componeerde er drie grote werken. Een daarvan is de suite Maison Moderne, dat hij ter plekke heeft opgenomen, en dat nu op cd is verschenen.

Het is een geweldige suite, gepassioneerd uitgevoerd door vier sublieme musici, die duidelijk met onvoorstelbaar veel plezier samen spelen: rock, impro, charleston en gecomponeerde muziek passeren de revue. De cd werd tijdens de Zomer Jazz Fiets Tour gepresenteerd, en na de eerste van de twee sets waren de zestig cd’s die Kamperman had meegenomen allemaal verkocht, tot lichte verbijstering van Steven zelf.

Steven Kamperman – klarinetten, composities (NL), Oene van Geel – viool (NL), Paul Jarret – elektrische  gitaar (FR), Albert van Veenendaal – piano (NL)

 
lees meer


zaterdag
13 apr
2024
Film: Still Walking


Regie: Hirokazu Kore-eda, 2008, 115 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Op de vijftiende sterfdag van hun broer bezoeken een volwassen broer en zus samen met de kinderen hun oude ouders voor het jaarlijkse gedenkmaal. 

Wat zich ontvouwt is een meesterlijk serene schets - in de tijdsspanne van een etmaal - van de uiteenlopende mechanismen die de verschillende familieleden hebben ontwikkeld om met verlies om te gaan. 

Veertiger Kore-eda (After Life) maakte met Still Walking een authentieke, ontroerende film die doet herinneren en vergeten, geïnspireerd door jeugdherinneringen en het verlies van zijn eigen moeder. Monumentaal in zijn genre.

 
lees meer


zaterdag
20 apr
2024
Avondconcert: Mixing Memory & Desire


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

De harmonie van de blazers, in dit geval baritonsaxofoon en cornet, is spannend. Prachtig klinkend samenspel wordt afgewisseld met scherts en bravoure, waarbij de wegen scheiden en er interessante monologen en conversaties ontstaan.

De rollen van bas en drums zijn gelijkwaardig. Hun stemmen klinken in puntig tegenspel en eigenwijze interventies. Leider Van der Ham schreef tien tijdloze composities die goed uit de verf komen. Mixing Memory and Desire is een volwaardig jazzensemble dat met ‘Strange Destination’ een album aflevert dat laveert tussen kamerjazz, avant-garde en filmmuziek. (Recensie Jazz Flits)

Felicity Provan - cornet, Jan Willem van der Ham - baritonsax, Raoul van der Weide - bas, George Hadow - drums

 
lees meer


zaterdag
27 apr
2024
Avondconcert: Matthew Grigg & Friso van Wijck i.s.m. A New Wave Of Jazz

Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

A New Wave Of Jazz brengt i.s.m. PlusEtage twee zeer unieke muzikanten bij elkaar.  Engelse gitarist MATTHEW GRIGG is een uitzonderlijke muzikant die zich vooral toelegt op het intuïtief creëren van klank op de elektrische gitaar. Invloeden als avant-garde, musique-concrête en noise zijn nooit ver weg in zijn eigenzinnig klankenpalet en dat maakt van hem een unieke creatieveling, wars van enige conventie.

FRISO VAN WIJCK is een Nederlands drummer, actief in bands variërend van jazz (waaronder Bulliphant, etc.), vrij geïmproviseerde muziek en blues tot metal. Hij is daarnaast zeer actief als componist van hedendaagse muziek.

Een luisteravond pur sang waarin elk detail een statement op zich zal zijn, elke vrije dialoog relevant waardoor dit concert gegarandeerd een bijzondere ervaring wordt.

Matthew Grigg – elektrische gitaar, Friso van Wijck – drums, percussie

 
lees meer


zondag
28 apr
2024
Matinee: Liseth & A SateliteZaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree gratis
Reserveren: info@plusetage.nl

Zangeres-gitariste Liseth Horsten heeft een stem van het herkenbare soort en haar liedjes hebben een eigen karakter waarin invloeden van verschillende muziekstijlen te horen zijn.

In een duo bezetting, begeleid door haar bassist Lucas Beukers (van o.a. Nina Lynn, Eric Devries, e.a.) speelt ‘Liseth & A Satellite’ een verzameling sterke en persoonlijke songs, van verhalende en melancholische luisterliedjes tot akoestische rock.

Ritmisch akoestisch en elektrisch gitaarwerk, een heerlijk dragende en jazzy contrabas, en een karaktervolle, warme en authentieke zangstem.

"Top Americana van eigen bodem, een heuse verborgen parel". (R., radio DJ)

Liseth Horsten – akoestische en elektrische gitaar, Lucas Beukers - contrabas

 
lees meer


zaterdag
11 mei
2024
Avondconcert: North Sea String Quartet - album release tour


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Snaren die je laten bewegen.

Het North Sea String Quartet is een van de meest veelzijdige strijkkwartetten vanNederland. Omdat ze hun eigen composities combineren met improvisatie, is hun muziek te omschrijven als een mengeling van jazz, folklore en wereldmuziek. Dit zijn snaren waarvan je gaat bewegen!

Naast hun klassieke achtergrond, delen de musici een passie voor volksmuziek uit Zuid-Amerika, Europa, Afrika en  jazz en improvisatie. Met het gebruik van innovatieve speeltechnieken, wetenze  deze muzikale werelden te vertalen naar het strijkkwartet.

Na hun geweldige concert vorig jaar haken we nu graag in op hun album release tour!

George Dumitriu – viool, Pablo Rodríguez – viool, Yanna Pelser – altviool, Thomas van Geelen – cello

 
lees meer


zaterdag
25 mei
2024
Film: I Pungi in Tasca


Regie: Marco Bellocchio, 1965, 105 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Inmiddels gevierde filmmaker Bellocchio was slechts 26 toen hij debuteerde met dit overweldigende familiedrama. Welhaast voor niks geschoten op het platteland, met een imploderend bourgeois gezin als petrischaal voor Bellochio's visie van de wurggreep van familie en maatschappij. 

Ziekelijke Alessandro (Castel) zit onder het juk van zijn blinde moeder en geslaagde broer. Nauwelijks gehinderd door sociale conventies, en ondersteund door een liefhebbende zus, suist hij met hen naar zijn onvermijdelijke ondergang. Maar vanzelfsprekend niet zonder – dodelijke – slag of stoot. Of duw...

 
lees meer


zaterdag
1 jun
2024
Avondconcert: Paul van Kemenade 'classic' quintet - afscheidstoernee

Foto: Karla Hoffman

Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Saxofonist Paul van Kemenade (1957) bouwt zijn carrière in de loop van volgend jaar af. “Ik vind het dan mooi geweest, ’t is tijd voor wat anders, ik wil iedereen bedanken die mij en mijn groepen en projecten al die jaren gesteund hebben”, zo schrijft hij op zijn website. Van Kemenade begon in 1977 als beroepsmusicus.

Tot eind 2024 geeft hij nog concerten met groepen waarin hij al langdurig werkzaam is, te weten zijn Paul van Kemenade ‘classic’ Quintet en het duo Busch–Van Kemenade.

Zijn kwintet heeft een rijke historie en speelde honderden concerten in Nederland en daarbuiten. Ook in PlusHok/PlusEtage was Van Kemenade vaak te gast, met zijn eigen groepen of in andere combinaties. Nu dus de laatste kans om hem met zijn ‘classic’ Quintet in Baarle te zien!

Jeroen van Vliet-piano, Eric van der Westen-double bass, Pieter Bast-drums, Louk Boudesteijn-trombone, Paul van Kemenade-altosax/comp.


 
lees meer


zaterdag
8 jun
2024
Film: Youth


Regie: Paolo Sorrentino, 2015, 118 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Youth, Sorrentino's eerste film na Oscarwinnaar La grande bellezza, speelt zich af in een luxe Zwitsers kuuroord. We volgen een handvol vreemde badgasten, maar de meeste aandacht gaat uit naar twee oude vrienden die al jaren voorbij de houdbaarheidsdatum leven. 

De cynische componist Fred Ballinger (Caine) heeft daar vrede mee, de Amerikaanse filmregisseur Mick Boyle (Keitel) blijft hopen op een comeback. Heerlijk barokke ode aan de jeugd (ook de jeugd die is levend gebleven in oude mensen), vol prachtige beelden, intelligente bespiegelingen en prikkelende aforismen.

 
lees meer


zaterdag
22 jun
2024
Avondconcert: Pink Too & Oye Mambo!


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 18 euro, onder 25 jaar 9 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Het duo Penguins Too met als gast zangeres Vera Westera speelt een eigen versie van het Pink Floyd album uit 1975 Wish You Were Here, met wereldberoemde songs als Shine On You Crazy Diamond, Welcome to the Machine en Have a Cigar". Penguins Too heeft zich gespecialiseerd in Bebop en Cool Jazz en recent in muziek uit crime series en films. Voeg daar een flinke dosis jazz- en blueszang aan toe en je komt bij Pink Floyd uit.

Vera Westera - stem, Frank Nielander - saxen en viool, Michiel Braam - piano.

Na de pauze speelt het kwintet ¡Oye Mambo! muziek geschreven of gespeeld door Puerto Ricaan Noro Morales, een van de beste pianisten in de Afro-Antilliaanse Latin muziek van de 20e eeuw. Noro Morales was bedreven in het spelen van opzwepende up-tempo mambos, guarachas, cha cha cha's en dergelijke, maar hij kon ook langzamere, meer romantische vormen spelen. Braam en Morales hebben een liefde voor swing en speelsheid gemeen en het materiaal is zeer uitnodigend om op te improviseren en op te dansen!

Michiel Braam - piano, Gerard Schoren - contrabas, stem, Martin Gort - conga's, Vera Groen -  timbales, André Groen - bongo's.

 
lees meer