logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

vrijdag
14 aug
2020
Concert: Buisonic


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Beperkt aantal plaatsen. Reserveer tijdig: info@plusetage.nl

Als jonge trombonist met een absoluut gehoor kwam Joost Buis al gauw terecht bij het Vera Vingerhoeds Kwartet. Later volgden de gebroeders Palinckx en Sean Bergin's MOB. Naast een jarenlange samenwerking met gitariste Corrie van Binsbergen begon hij zijn eigen ensemble The Astronotes met Sun Ra als inspirator en werkte in All Ellington aan arrangementen van Duke Ellington

 Nu komt de trombonist met een spiksplinternieuw kwintet. Buisonic lijkt een heuse gitaarband waarin meteen Paul Pallesen (Bite the Gnatze, ZJFT 2006) en Jeroen Kimman (Sleep Gunner, ZJFT 2018) opvallen. En dan hebben we nog de lapsteelgitaar van Joost Buis zelf. We zijn benieuwd. (Beschrijving in het programma van ZomerJazzFietsTour 2019)

Joost Buis – trombone,lapsteelgitaar/Paul Pallesen – gitaar, banjo/Jeroen Kimman – gitaar/Dion Nijland – contrabas/Gerri Jäger - drums

 
lees meer


zaterdag
22 aug
2020
Louise & De Plaatjes


zaal open 19.30, aanvang 20.00
entree gratis

Vinyl DJ's Arno en Ellen draaien elpees uit de eigen en de Plus collectie.

Uiteraard mag je ook eigen favoriete langspeelplaten meebrengen.

Of laat ons jouw top 3 favoriete platen weten via info@plusetage.nl.

 
lees meer


zaterdag
5 sep
2020
Film: Ivans jeugd


regie: Andrei Tarkovsky, 1962, 95 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

De in Venetië bekroonde debuutfilm van Tarkovsky. De dood van de familie van de twaalfjarige Ivan, hem door de Duitsers in het begin van WO II aangedaan, betekent een ommekeer in zijn leven. Verbeten zet hij zich in voor een groep partizanen. Dit kost hem uiteindelijk het leven.

De vorm die Tarkovsky heeft gekozen, is zeer ongewoon. Geen gewone oorlogsfilm, geen sentimentele film over kinderleed. Het kind is door psychologische verminking een monster geworden, dat er slechts op uit is te moorden. Scenario van Vladimir Bogomolov en Michail Papava naar het korte verhaal van Bgonolov. Camerawerk van Vadim Jussov.


 
lees meer


zaterdag
19 sep
2020
Concert: The Voice is the Matter


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Jodi Gilbert’s The Voice Is The Matter heeft een repertoire dat reikt van Fleetwood Mac tot Poulenc en van Macedonische liederen tot een stuk van Han Buhrs. En dan zijn er nog de bijdragen van de groepsleden, niet de minste componisten in de Nederlandse geïmproviseerde muziek.

Maar van overdaad is geen sprake want de kracht van de muziek zit in de eenvoud van de aangewende middelen. Deze musici hebben het vermogen zonder enige opsmuk elke noot op zijn plaats te laten vallen.

Jodi Gilbert-zang, Michael Moore-altsax en klarinetten, Cor Fuhler-piano, Ernst Glerum-bas

 
lees meer


zaterdag
10 okt
2020
Concert: Dalgoo


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Dalgoo vertelt verhalen door middel van muziek. De groep gebruikt verschillende verhalende technieken uit literatuur, film, theater en dans om haar composities en improvisaties te structureren. Flashbacks, cuts, morphing-beelden, gesprekken en innerlijke monologen worden vertaald in geluid, ritmes en melodieën. Dalgoo gaat de uitdaging aan om zich vrij te bewegen in deze structuren. In de uitvoering kan een verhaal een nieuwe koers varen, een grap kan een andere clou krijgen en de moraal van het verhaal zal zowel de muzikanten als het publiek altijd verrassen.

Dalgoo speelt eigen composities. Met behulp van extra percussie, ongebruikelijke instrumentele technieken en een arsenaal aan rietinstrumenten inclusief (bas-) klarinetten heeft de band een rijkdom aan klankkleuren en texturen ontwikkeld die voor een kwartet zeer ongebruikelijk is.

Tobias Klein - alto saxophone, bass clarinet, Lothar Ohlmeier - tenor saxophone, bass clarinet, Meinrad Kneer - double bass, Christian Marien - drums

 
lees meer


zondag
18 okt
2020
Concert: Instant Composers Pool Orchestra


zaal open: 13.30, aanvang 14.00
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Internationaal nog steeds het bekendste jazzorkest uit Nederland: het ICP. Door geen groep ter wereld wordt op zo’n hoog niveau geïmproviseerd als door het Instant Composers Pool Orchestra. De unieke mix van contemporaine klanken, onweerstaanbare oude swing, verraderlijk pakkende melodietjes en gekke of juist ingetogen ingevingen gaat altijd over het moment.

Het orkest rond pianist Misha Mengelberg en drummer Han Bennink bestaat vijftig jaar. Geraffineerd en hartverwarmend spontaan samenspel zijn de handelsmerken van het huidige ICP en zorgen dat zij nog altijd wereldwijd worden bejubeld – meer dan ooit lijkt het. De huidige pianist is Guus Janssen, die ook als organist en componist te horen is op recente ICP-albums. Aanjager van het stel is nog altijd drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen.

Han Bennink drums, Guus Jansen piano, Ab Baars klarinet, tenorsax, Tobias Delius tenorsax, Ernst Glerum contrabas, Thomas Heberer trompet, Tristan Honsinger cello, Michael Moore rieten, Mary Oliver viool, Wolter Wierbos trombone


 
lees meer


zaterdag
14 nov
2020
Concert: Vanbinsbergen Playstation Remise


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Komend najaar 2020 gaat Corrie van Binsbergen met haar heerlijk energieke band Vanbinsbergen Playstation langs de Nederlandse jazzpodia met de REMISE-tour, een best-of feest met stukken uit hun rijke repertoire en nieuw werk.

De naam duidt op het besluit van Van Binsbergen zich na 2020 toe te leggen op componeren. Ze stopt met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. De trein die al sinds de start van haar eerste band Corrie en de Brokken in 1986 doordendert gaat voorlopig de remise in.

Mete Erker tenorsax, basklarinet Miguel Boelens altsax, sopraansax Morris Kliphuis hoorn, trompet Joost Buis trombone, lapsteel Albert van Veenendaal prepared piano Corrie van Binsbergen gitaar Dion Nijland bas Yonga Sun drums


 
lees meer


zaterdag
28 nov
2020
Film: 8 femmes


regie: François Ozon, 2002, 111 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

Nee maar, wat een groot voorrecht om Franse diva's van drie generaties tezamen aan het werk te zien! En dat is niet het enige magnifieke dat scenarist-regisseur Ozon (Sous le sable) ons biedt. Zijn film is een whodunnit-soap die de jaren vijftig terughaalt met opzettelijke nepsneeuw en oogverblindende neonkleuren.

Hoe Ozon het flikt is een raadsel, maar zelfs de liedjes die de personages zingen krijgen een min of meer logische plaats op zijn wonderbaarlijke toneel. Een moord op de enige man in de film moet daar opgelost worden. Is de koele Gaby (Deneuve) de dader, of haar maffe zus (Huppert), of toch de arrogante dienstmeid (Béart)?

 
lees meer


zaterdag
12 dec
2020
Concert: Son Bent Braam


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro

Het XYZ der Bik Bent Braam (1995) is een hoogtepunt in de Nederlandse Jazz. Het programma bestond uit 26 stukken, elk stuk voor elke letter van het alfabet en werd destijds beschouwd als zijn (voorlopige) meesterwerk. De recensies spraken van “perfect evenwicht tussen het klassieke bigband-idioom en een meer eigentijds geluid”. Na 25 jaar, en vele concerten met diverse bands en in diverse stijlen, bewerkt Braam Het XYZ tot een Latin versie onder de titel “El XYZ de Son Bent Braam”.

Deze nieuwe bewerking wordt uitgevoerd door een mix van ervaren en jonge topmusici bestaande uit: Angelo Verploegen trompet, Joel Botma trompet, Ilja Reijngoud trombone, Efe Erdem trombone, Efraim Trujillo sopraansax/fluit, Bart van der Putten altsax, Frans Vermeerssen tenor/sopraansax, Jesse Schilderink tenorsax/klarinet, Aty de Windt bas, Martin Gort percussie, Andre Groen percussie, Danny Rombout percussie, Michiel Braam piano & composities).

 
lees meer


zaterdag
19 dec
2020
Film: The Life and Death of Peter Sellers


regie: Stephen Hopkins, 2004, 122 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

'Ik heb geen persoonlijkheid,' stamelt Peter Sellers (verbluffend sterke rol van Rush) in de aangedikte biografie The Life and Death of Peter Sellers. Het is de tragiek van menig komiek: een moeilijke jeugd ontvluchten in komische alter ego's die op latere leeftijd geen enkel houvast meer bieden.

  Maar de film is niet louter psychologie van de koude grond. Sellers was een begenadigd kunstenaar en dat laat Geoffrey Rush met passie zien - met ruim een dozijn Sellers-typetjes! - tijdens de talloze films en affaires die het leven van de man kleurden. Emily Watson speelt Sellers' vrouw en Charlize Theron Sellers' latere vrouw, Britt Ekland.

 
lees meer