logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
14 sep
2024
Film: Walkabout


Regie: Nicolas Roeg, 1971, 100 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Na de zelfmoord van hun vader blijven twee kinderen alleen achter in de wildernis. Ze hebben geen idee hoe te overleven, maar worden gered door een vriendelijke, jonge aboriginal.

Met weinig woorden, een beperkt aantal personages en een eenvoudig verhaal toont regisseur Roeg in dit visuele, poëtische wondertje de discrepantie tussen de westerse, stedelijke civilisatie en de levenswijze van de aboriginals in het Australische binnenland. Prima spel van de jonge acteurs.

 
lees meer


zaterdag
5 okt
2024
Film: Ladri di Biciclette


Regie: Vittoria De Sica, 1948, 93 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Na lang werkeloos te zijn geweest bemachtigt Antonio Ricci (Maggiorani) eindelijk een baantje, als posterplakker in het Rome van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Maar zijn fiets wordt gejat. Een ramp, nu kan hij zijn werk niet doen.

Met zijn zoontje Bruno (Staiola) gaat Antonio op zoek naar de dief. Hoogtepunt in het Italiaanse neo-realisme, een stroming waarin de filmers gebruik maakten van bestaande locaties en niet-professionele acteurs om hun verhalen over de straatarme arbeidersklasse te vertellen. Door critici vaak genoemd als een van de beste films aller tijden.

 
lees meer


zaterdag
12 okt
2024
Avondconcert: Jackson/Taylor/Thompson i.s.m. A New Wave Of Jazz


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

De muziek van Tom Jackson, Benedict Taylor en Daniel Thompson kan het beste worden omschreven met een uitspraak van wijlen John Stevens: "De groep zorgt voor het individu, en het individu zorgt voor de groep".

De drie ontmoetten elkaar rond 2012 en hebben talloze concerten gespeeld in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hun invloeden en samenwerkingen zijn uiteraard verreikend. Ze zijn  geïnteresseerd in hoe de akoestische gitaar, klarinet en altviool klinken als ze samen of apart worden bespeeld.

Vrije improvisatie en kamermuziek gingen nooit zo mooi hand in hand.  Niet te missen.

Tom Jackson - klarinet, Benedict Taylor - altviool, Daniel Thompson - gitaar

 
lees meer


zaterdag
16 nov
2024
Film: Pollock

Regie: Ed Harris, 2000, 122 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
Entree: 5 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

'Jackson Pollock: is hij de grootste levende schilder in de Verenigde Staten?' kopte een artikel in Life magazine in 1949. Tien jaar eerder was Pollock een arme, bittere kunstenaar. Verwante ziel Lee Krasner zag de magie in zijn kolossale spetterschilderijen en legde zich toe op zijn succes.

Pollocks faam, alcoholgebruik en onrust bereikten begin jaren vijftig een hoogtepunt. Liefhebber Ed Harris werkte ruim tien jaar aan het verwezenlijken van het gepassioneerde portret van de dito kunstenaar. Doorwrochte bijrollen van Marcia Gay Harden als Lee Krasner en Val Kilmer als Willem de Kooning.

 
lees meer


zaterdag
30 nov
2024
Teleruptor


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Een muzikale tocht langs de grensgebieden van jazz, pop, lichte- en hedendaagse muziek.

Met een teleruptor of impulsschakelaar zet je op afstand elektriciteit aan of uit. Tijdens dit multidisciplinaire concert schakelen vijf musici en een veejay elkaars muzikale teleruptor aan en uit door schijnbaar telepathisch te reageren op beeldimpulsen, thema’s en improvisaties.

Naast composities en improvisaties van de Teleruptors zelf, staan op het zeer gevarieerde programma tot de verbeelding sprekende bewerkingen van filmmuziek van onder andere Jerry Goldsmith, Michael Nyman en Nick Murray en klinkt er muziek van David Bowie, Willem Breuker, Archie Shepp en een Chinese traditional en meer.

Laat deze muziek binnenkomen en geniet…..

Frans Vermeerssen - rieten & electronica, David Kweksilber - rieten & electronica, Arjen Gorter - bas, Guus Janssen - piano, Martijn Grootendorst - VJ en Rob Verdurmen - drums

 
lees meer