logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
9 jun
2018
Film: La Regle du Jeuregie: Jean Renoir, 1939, 110 min., zaal open 19.30, aanvang 20.00
entreeprijs film 4 euro

La Règle du Jeu uit 1939 is gemaakt door Jean Renoir, de zoon van de vermaarde schilder Auguste. Een jachtpartijtje in het buitenhuis van een edelman loopt uit op een wirwar van liefdesintriges tussen de gasten, terwijl ook het personeel zich uitleeft. La Règle du Jeu is een vlijmscherpe satire op de decadentie en het morele verval van de hogere Franse klassen. Zo scherp, dat de film in Frankrijk aanvankelijk verboden werd.
 
lees meer


zaterdag
30 jun
2018
Hermine Deurloo Kwartet


zaal open: 20.00, aanvang 20.30
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

Na haar studie saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam leerde Hermine Deurloo zichzelf de chromatische mondharmonica te bespelen. Geïnspireerd door Toots Thielemans ontwikkelde ze een intiem en lyrisch geluid.Deurloo speelde inmiddels met bekende musici als Jesse van Ruller, Tony Overwater, Han Bennink, Denise Jannah, Lilian Vieira, Al Jarreau, het Willem Breuker Kollektief en het Metropole Orkest.

Duidelijk is dat Deurloo nog een dimensie toevoegt aan het briljante spel van de onsterfelijke ‘Toots’: complexe ritmes, zacht schurende dissonanten en aandacht voor actuele muzikale stromingen. Het wachten is op een internationale doorbraak van deze unieke mondharmonicaspeelster.

Hermine Deurloo - chromatische mondharmonica/ Rembrandt Frerichs -piano/Jörg Brinkmann  - cello/Joost Lijbaart – drums

 
lees meer


vrijdag
6 jul
2018
EXTRA: Namibian Tales


LET OP: vervroegde aanvangstijd!!
zaal open: 19.30, aanvang 20.00
entree: 12 euro, onder 25 jaar 6 euro

De zangeres/gitarist Shishani (Namibische moeder en Belgische vader) reisde met haar band 'Namibian Tales' naar Namibië om muziek te maken met muzikanten uit de Kalahari-woestijn. Het resultaat - 'Kalahari Encounters' - gaan ze live spelen met vier oude vrouwen uit de Kalahari-woestijn die nog steeds weten te klappen en te zingen volgens de zeer oude en verdwijnende tradities van hun volk.

Dit is een uniek project dat je wellicht slecht eenmaal in je leven zult meemaken. De vier vrouwen stemden ermee in om dit één keer gedurende twee weken te doen. Met financiële steun van UNESCO vlogen ze voor het eerst naar Europa en staan ze gedurende twee weken op vele podia

JU/'HOANSI SINGERS
N!ae Komtsa
, zang
Seg//ae N!ani, zang
Baqu Kha//an, zang
//Ao N!ani, zang

Shishani, zang, gitaar
Debby Korfmacher, kora, mbira, zang
Bence Huszar, cello
Afron Nyambali, basgitaar
Shahin During, percussie

.
 
lees meer