logo
OVER PLUS  -  PROGRAMMA  -  NIEUWS  -  ARCHIEF  -  LINKS  -  PERS  -  CONTACT  -  LOKATIE   

PROGRAMMA

zaterdag
28 mei
2022
Film: 3 x Lester: 3. A Hard Day's Night


regie: Richard Lester, 1964, 87 min. , zaal open 19.30, aanvang 20.00
entree film 4 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Vanavond de laatste film uit de Richard Lester-serie: A Hard Day’s Night.

Ondanks de haast - de Beatlemania moest immers maximaal worden benut - wisten regisseur Richard Lester en scenarist Alun Owen hun A Hard Day's Night op te schroeven tot een wervelende komedie rond het dito viertal. De film bestrijkt 36 volle uren waarin de Beatles zich met management en McCartney's opa per trein en auto naar een Londense televisiestudio begeven.

Geschaduwd door gillende meisjes (echte fans) vermaken de vier zich met een niet aflatende reeks kwajongensgrappen in onder andere een nachtclub, een casino, een sportvereniging, een hotel, een politiebureau en natuurlijk de televisiestudio's zelf. Uiteraard is de film tot de rand gevuld met hits.

 
lees meer


zaterdag
11 jun
2022
Concert: BLIK


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Luc Ex was tussen 1983 en eind 2002 prominent lid van de anarcho-punkband The Ex. Daarna volgde hij zijn eigen weg met diverse ensembles. . De Amerikaanse drummer Tristan Renfrow is inmiddels ook geen onbekende meer in Nederland gezien zijn samenwerkingen met Tineke Postma en het Orquesta Del Tiempo Perdido. Samen met zangeres Annelie Koning vormen zij een meer dan bijzonder trio.

BLIK knettert, knarst, tegelijk lyrisch en teder in één. De band schakelt moeiteloos van pure improvisatie naar strak gerepeteerde stukken. Voor de teksten is gebruik gemaakt van de gedichten van Charles Bukowski.

Annelie Koning – stem, Luc Ex – bas, Tristan Renfrow - drums

 
lees meer


vrijdag
24 jun
2022
Concert: Lucija Gregov/Dirk Serries/Kris Vanderstraeten
i.s.m. A New Wave Of Jazz


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

Deze avond staat in functie van de abstracte vrije improvisatie.  Kris Vanderstraeten, één van de ondergewaardeerde  parels uit de Belgische vrije improvisatie, kun je eigenlijk geen drummer pur sang noemen.  Met behulp een uniek samengestelde drumset, creëert Kris zijn eigen percussieve klankenwereld.  

Dirk Serries is al even abstract op de akoestische gitaar en het is dan ook niet verwonderlijk dat Kris en Dirk al meermaals samenspeelden, al dan niet in trio met Martina Verhoeven op piano.

Voor deze gelegenheid nodigt het label de Kroatische celliste Lucija Gregov uit.  Deze celliste, woonachtig in Rotterdam, blinkt uit in diversiteit op haar strijkinstrument, van lange drone-getinte harmonieën tot korte en verfijnde details in tonaliteit.  Dit trio gaat zeker garant staan voor een zeer unieke beleving.

Lucija Gregov – cello, Dirk Serries - akoestische gitaar, Kris Vanderstraeten - percussie

 
lees meer


zaterdag
2 jul
2022
Concert: VLEK


Zaal open 20.00, aanvang 20.30
Entree 15 euro, onder 25 jaar 7,50 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

VLEK is een bijzonder gedreven en eigenwijs collectief van musici met hun wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rockmuziek. Met gezamenlijk meer dan 150 jaar podiumervaring staan de heren garant voor een muzikale live-belevenis die zijn weerga niet kent! VLEK is ontstaan in 2009 en speelde ondertussen op vele podia en festivals.

Alle bandleden componeren muziek voor VLEK. Met hun nieuwe repertoire hebben ze wederom verrassende muziek uit de hoge hoed getoverd: stuwende dance-beats, vuige rock-riffs, pakkende melodieën, Afrikaanse grooves, en filmische vergezichten.

Een concert van VLEK is een rollercoaster: van melodisch tot weerbarstig, van opzwepend tot verstild, van big band tot heavy metal, van weemoedig melancholisch tot ongegeneerde vrolijkheid. VLEK staat voor speelplezier, avontuur en improvisatie op het scherpst van de snede: verwacht het onverwachte!

Jeroen Doomernik - trompet, Hans Sparla - trombone, Edward Capel - alt-en sopraansax, altklarinet, Jacq Palinckx - elektrische gitaar, Bart van Dongen - keyboards, synthesizer, Bert Palinckx - contrabas, Pascal Vermeer - drums

 
lees meer


zaterdag
3 sep
2022
50 jaar Plus: jazzmiddag 1


Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van PLUS worden er op zaterdag 3 en zondag 4 september middagconcerten georganiseerd. Bij goed weer vinden de concerten plaats in de tuin van Cultuurcentrum Baarle waar PlusEtage op de 2e verdieping gehuisvest is.

Aanvang: 14.00 u
Dagticket: 15 euro
Passepartout voor beide dagen: 25 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

LIEBERTHEE


LieberThee is een explosief improvisatie-collectief van drums, gitaar, sax, electronica en stem.

Na veel samenwerking van Edward Capel met Rik van Iersel in Senga Etna, Jacq Palinckx in Vlek en Stefan Jung in Carte Blanche ontstond het idee en de behoefte om deze krachten te bundelen en de vrijheid van klank, woord en ritme te vieren onder de noemer: LieberThee.

Rik van Iersel - drums,electronics, Jacq Palinckx - gitaar, Edward Capel - saxen, klarinetten en electronics, Stefan Jung - stem.

3000
1000 + Swell


Bart Maris, Jan Klare, Wilbert de Joode en Michael Vatcher richtten in 2004 de band 1000 op, met een bezetting gebaseerd op het legendarische Ornette Coleman Quartet. Door de jaren heen is de groep een uniek voertuig geworden voor een eindeloze stroom van muzikale mogelijkheden met o.m. improvisaties rond klassieke muziek en volksliederen, naast eigenzinnige composities en strakke arrangementen van saxofonist Jan Klare.

Expliciete virtuositeit is niet aan de orde, al valt de technische beheersing van Klare, Maris, de Joode en Vatcher niet te ontkennen: die vormt echter geen doel op zich, maar stelt hen in staat heel vrij en soepel te reageren.

Trombonist Steve Swell, met wie de groep al eerder samenwerkte, sluit hier perfect bij aan: 1000 + Swell = 3000.

Jan Klare – rieten, Bart Maris – trompet, Wilbert de Joode – bas, Michael Vatcher – drums, Steve Swell - trombone

 
lees meer


zondag
4 sep
2022
50 jaar Plus: jazzmiddag 2


Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van PLUS worden er op zaterdag 3 en zondag 4 september middagconcerten georganiseerd. Bij goed weer vinden de concerten plaats in de tuin van Cultuurcentrum Baarle waar PlusEtage op de 2e verdieping gehuisvest is.

Aanvang: 14.00 u
Dagticket: 15 euro
Passepartout voor beide dagen: 25 euro
Reserveren: info@plusetage.nl

BOEREN/WARELIS/DELIUSDeze musici zijn alle drie aangesloten bij Stichting Doek, een collectief van improvisatoren die mogelijkheden creëren voor experiment, onderzoek en performance. Het mag dus niet verbazen dat het door de wol geverfde improvisatoren zijn.

Tobias Delius beschikt over een brede beheersing van de tenorsaxofoon. Hij heeft niet alleen een diepe, warme toon, maar doet ook denken aan de sensualiteit van Ben Webster, de sonoriteit van Sonny Rollins en de strakke frasering van Archie Shepp, aldus de Chicago Reader.

Marta Warelis gebruikt in haar pianospel de impressies die ze tijdens het spelen opdoet. Korte en felle patronen, staccato melodie- en akkoordlijnen, meanderende en percussieve figuren slaan razendsnel toe. De muziek van Warelis komt van diep van binnen zonder compromissen.

De uit Ulicoten afkomstige Eric Boeren valt op door zijn hoogst individuele kornetspel, gekenmerkt door expressieve klankvervormingen en een scala aan demper-technieken; een kornettist die niet al te rechtlijnig speelt en een wat scherpe, uitbundige toon cultiveert.

Eric Boeren – kornet, Tobias Delius – tenorsaxofoon, Marta Warelis - piano

ALL ELLINGTON


 
lees meer


zondag
25 sep
2022
Middagvoorstelling: Theatertour RK Veulpoepers BV


Zaal open 13.30, aanvang 14.00
Entree 12 euro, onder 25 jaar 6 euro
Reserveren: info@plusetage.nl 
lees meer